Regissör

Jag arbetar som regissör både i Sverige och internationellt. Jag har en förkärlek för processdrivna projekt där hela teamet i hög utsträckning är medskapare av materialet.

För mig är berättelsen det centrala, och det fascinerar mig hur berättelsen uttryckts i text, genom rörelser, genom kroppars förhållande till rummet, genom rummets utformning. Jag intresserar mig också för teater som når utanför konventionella sammanhang, och har arbetat med bland annat dramatiserade vandringar, gatuteater, immersiv teater och site specifics.

Jag arbetar gärna i komediform, och tar med mig verktygslådan från clownvärlden med slapstick och publikinteraktion.

Jag har en stor kärlek för teater för barn och unga. Jag arbetar som konstnärlig ledare för Bananteatern i Uppsala, en teater vars vision är att arbeta experimentellt och hitta nya former för att skapa framtidens teatern för framtidens människor. Jag arbetar också som art director på Shanghaibaserade Xiao Wan Jia/Little Player Theater, med att skapa koncept för målgruppen 3-7 år.

Jag har studerat platsspecifik regi vid Stockholms Dramatiska Högskola samt i internationella masterclasses på Shanghai Theatre Academy.

Colour correction 2014. Föreställning om kvinnors situation i Indien idag, och västvärldens mediabild därav.
Frankenstein på Gustavianum – platsspecifik multimeia-skräckföreställning på Anatomiska teatern i Uppsala. Ett postmodernistiskt perspektiv blev utgångspunkten för att ta sig an frågan om vad ondska innebär. Foto: Stefan Sandberg
My dad is a dinosaur 2: Adventure in space, Xiao Wan Jia (Shanghai) 2018. Multimediaföreställning för barn 3-7 år, där skådespelare interagerar med en animerad dinosaurie.
Ragulabuggla 2010. Clowninspirerad föreställning om klimatflyktingar. Prisbelönt på Stockholm Fringe Festival 2012 och prague Fringe Fesitval 2013. Listad Best of Fringe Amsterdam 2013.
Varför gråter pappan? 2016/2020. Finstämd och tokrolig föreställning om att förstå sina egna och andras känslor, för barn 3-6 år. Efter boken med samma namn av Kristina Murray Brodin.