Clown

Jag debuterade som clown 2012, men hade förälskat mig i formen långt innan dess. De senaste tio åren har jag skapat clownföreställningar både med Bananteatern, på Gottsunda Dans & Teater och med Clowner utan gränser. Jag använder mig också av clown som verktyg när jag regisserar.

Jag har studerat clown för ett flertal olika lärare, av vilka framför allt Pär Sörberg, Christophe Thellier och Rupesh Tillu varit extra viktiga för mig. Men de absolut viktigaste lärarna har såklart varit de barn som varit min publik.

Min grund är teaterclown och jag ser clown primärt som ett psykologiskt verktyg, och en filosofi och ett perspektiv som kan vara utgångspunkt för en föreställning. I min bag of tricks har jag slapstick och en del trolleri, men för mig handlar clown i första hand om publikinteraktion och att kunna vara totalt ärlig, här och nu, tillsammans med publiken.

På repertoaren har jag föreställningar med den odrägligt självgode trollkarlen Grodkungen och den blyga Didi.

Så fort pandemin är över ska också Clownen Ubbe få se dagens ljus! Clownen Ubbe uppträder på födelsedagskalas. Läs mer här!

Jag har undervisat clown på Shanghai Theatre Academy, Shanghai Vancoucer Film School, Wiks Folkhögskola och i egen regi. Flera av mina elever har jag senare involverat i föreställningar, både i Kina och i Sverige. Jag har även lärt ut clown som ett verktyg i andra sammanhang – till exempel som teambuilding till företag, och till mödrar som på grund av depressioner har svårt att hitta sätt att leka med sina barn. Med Clowner utan gränser har jag också undervisat clownmetoder till personal som arbetar i flyktingläger i Nigeria.

Vill du boka en clownworkshop till ditt företag? Till en svensexa eller möhippa? Till vilket annat sammanhang som helst? Kontakta mig gärna!